Digitale campagnes met resultaat

Conceptontwikkeling en uitvoering

Van strategie tot concept tot uitvoering

Een succesvolle campagne begint met een goed inzicht in de doelgroep en een strategie hoe we de beschikbare middelen (tijd en geld) gaan inzetten om zoveel mogelijk resultaat te boeken. Bij LimeSquare bedenken we gave concepten en kunnen we de uitvoering volledig in huis uitvoeren. Zo krijg je een naadloze verbinding tussen strategie en uitvoering en dus het meeste resultaat uit de campagne. Hoe ons proces eruit ziet lees je hieronder. Wil je vrijblijvend sparren over een campagne? Neem dan contact op. De koffie staat klaar. :-)

Strategie

 • Doelstelling bepalen (KPI's)
  Wanneer is een campagne succesvol? Elke campagne begint met het vaststellen van de doelen. Hoeveel extra sales willen we halen? Hoeveel leads moeten er gegenereerd worden? Hoeveel e-mailadressen moeten er verzameld worden? Alleen op basis van de doelen en het beschikbaar budget kan er een campagne ontwikkeld worden waar het maximale uit te halen valt. 
 • Persona’s en empathy mapping
  Meer inzicht in de drijfveren van je doelgroep is waarom je persona's maakt. Welke persona's onderscheiden we, hoe gedraagt elke groep zich en wat beweegt deze groep? Dat zijn de vragen die we beantwoord willen zien om zo de campagne optimaal te laten aansluiten bij de doelgroep waar je resultaat wilt behalen. 
 • Customer journey
  De customer journey of de klantreis zoals het ook wel eens wordt genoemd is ontzettend belangrijk bij het inrichten van de campagne en je digital marketing middelen. De klantreis invullen geeft aan waar de touchpoints zitten waar de (potentiële) klant langskomt en welke informatie hij/zij nodig heeft om de volgende stap te zetten in de route naar een aankoop of gedragsverandering. Meer weten over de customer journey? 


Customer journey


Conceptontwikkeling

 • Concept ontwikkeling en contentkalender
  De marketing strategie en communicatie tactiek vormen de voedingsbodem voor het creëren van een nieuwe digital reclamecampagne. In een document wordt de campagne beschreven, in grote lijnen wordt de visuele en creatieve vertaling van de campagne bepaald en eventueel in te zetten communicatiemiddelen gevisualiseerd. Pas wanneer het concept akkoord is, zal de volgende stap worden genomen. 
 • Uitgewerkte middelenlijst
  Naar aanleiding van de customer journey kan de middelenlijst worden uitgewerkt. Deze middelenlijst bestaat uit alle middelen die in de customer journey zijn genoemd en worden ingezet tijdens de campagne. In deze middelenlijst wordt onder andere vermeld welke middelen er gemaakt moeten worden, de kosten per middel, de totale kosten en wie waarvoor verantwoordelijk voor is. 
 • Ontwerpen (Design)
  Vanuit de middelenlijst wordt alles ontworpen en klaargezet voor de campagne. De middelen worden allemaal ontworpen vanuit het concept. Waarna ze worden getoetst door onze communicatieadviseurs op huisstijl en of ze effectief communiceren met de doelgroep.  
 • Ontwikkelen van de middelen
  Alle middelen die technisch ontwikkeld moeten worden voor de campagne worden door vakspecialisten ontwikkeld. Denk aan de banners die gemaakt moeten worden, de campagne website of de digitale nieuwsbrief. Door de naadloze afstemming tussen onze conceptontwikkelaars, communicatieadviseurs en technische mensen krijgen we middelen van het hoogste niveau.  


Uitvoering

 • Executie
  Onze digital marketeers zorgen voor de executie van de campagne. Zij zorgen ervoor dat de advertising budgetten zo nauwkeurig mogelijk worden ingezet, houden de vooraf bepaalde KPI's in de gaten en sturen de campagne dusdanig bij dat we maximaal resultaat behalen. We hebben regelmatig terugkoppel momenten en leveren daarbij ook management rapportages. 

Mocht je kennis willen maken met ons om te kijken hoe we je verder kunnen helpen met het ontwikkelen van een kick ass campagne, neem dan contact met ons op. De koffie staat klaar. :-) 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol