​Conversie optimalisatie

Meer rendement met dezelfde bezoekers

Meer omzet of leads?

De conversie van een website is cruciaal voor alle marketinginspanningen. De conversie op de website is dan ook een kernonderdeel, omdat vrijwel alle digitale uitingen naar de website zullen verwijzen. Een hogere conversie betekent dus een betere prestatie van alle online activiteiten.

conversie-optimalisatie-ls.png?mtime=20170724115939#asset:1130


In het bijzonder wordt conversie optimalisatie al veel toegepast in e-commerce omgevingen, omdat er hier direct een vergoeding (omzet) tegenover staat. Terwijl iedere website er eigenlijk gebruik van moet maken. Een lead levert immers ook omzet op, ook al is het niet direct.


Rekenvoorbeeld

Om aan te geven hoe belangrijk conversie optimalisatie is willen we je graag het volgende rekenvoorbeeld geven. 

Een webshop heeft een omzet van € 1.000.000,- omzet met een conversieratio van 1% (1 op de 100 bezoekers koopt iets), als we het conversieratio kunnen vergroten naar 2% dan verdubbeld de omzet zonder dat daar extra bezoekers tegenover hoeven te staan. 


Inzetten van de tools

Conversie verhogende activiteiten bestaan uit het spenderen van tijd en het gebruik maken van diverse tools om zo het rendement van de website of webshop te vergroten. De tools die we hiervoor gebruiken zijn Google Analytics, Hotjar, Mousetracking en A/B Testing.


Meten en bijsturen

Een digital campagne is geen exacte wetenschap op voorhand, en daarom moeten we continu meten en bijsturen op basis van real-time en actuele data vanuit bijvoorbeeld Google Analytics. Door het continu meten en bijsturen van de digital campagnes halen we het maximale uit het budget op de route naar het halen van de concrete doelstellingen.


Een keertje sparren?

Ben je geïnteresseerd en wil je een keertje vrijblijvend sparren over hoe wij je conversie kunnen verhogen en daarmee je omzet kunnen laten groeien of het aantal leads kunnen laten toenemen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 

 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol