Customer journey

De klantreis als basis voor alles

Relevantie

Relevantie is waar alles om draait in de marketing. Eigenlijk in heel het zaken doen. Als je als organisatie geen toegevoegde waarde hebt oftewel relevant bent voor je doelgroep heb je geen bestaansrecht als organisatie. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je weet waar je behoeftes liggen van je klanten en hoe je deze kunt invullen. Bij LimeSquare praten we over het algemeen over een customer experience ipv een Costumer journey. Dit komt omdat de customer journey bestaat uit 2 delen, namelijk de buyer journey en de customer journey die gezamenlijk dan de customer experience maken. 

Buyer versus customer

Zoals opgemerkt bestaat de customer experience uit een buyer journey en een customer journey. Beide hebben een andere dynamiek, want bij de ene moet je de klant nog binnenhalen en bij de andere moet je ze behouden. Het is goed om het onderscheid te maken in je hoofd om de juiste context waar je doelgroep zich in bevind helder te hebben. 

integrated-customer-journey-ls.png?mtime=20170724115940#asset:1131

Touchpoints

In de journeys ga je per fase na welke klantreis je doelgroep maakt en aan welke informatie hij/zij behoefte heeft. De contactmomenten die er met je organisatie zijn noemen we brand touchpoints. Per brand toutchpoint geef je invulling en probeer je zo relevant mogelijk te zijn om de klant een volgende fase in te krijgen. 

Customer-journey.png?mtime=20170501194947#asset:981

Brainstorm

Bij LimeSquare achterhalen we de customer journey samen met je. Jullie hebben verstand van jullie business en klant. Wij bieden de marketing know-how en een frisse (geen bedrijfsblindheid) blik. Het eindresultaat is een customer experience waarop je verder kunt gaan bouwen. Het ontwikkelen van de middelen, maar ook de marketing automation hangt voor een groot deel af van de customer experience. 

Een keertje sparren?

Ben je geïnteresseerd en wil je een keertje vrijblijvend sparren over hoe wij je kunnen helpen de customer journey goed toe te passen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol