​Digital Branding

Hoe zorg ik voor de juiste online branding?

Digital Branding

Om ervoor te zorgen dat je online een merk neerzet moet je alle middelen die je gebruikt op elkaar afstemmen om zo het maximale uit je digital marketing inspanningen te halen. Op alle relevante platformen waar de doelgroep is aanwezig zijn en één consistente boodschap tonen, dat is hoe je digital branding neerzet. Maar alles begint met een strategie gebaseerd op concrete doelstellingen (KPI's).  


Strategie

 • Doelstelling bepalen (KPI's) 
  Wanneer is een campagne succesvol? Elke campagne begint met het vaststellen van de doelen. Hoeveel extra sales willen we halen? Hoeveel leads moeten er gegenereerd worden? Hoeveel e-mailadressen moeten er verzameld worden? Alleen op basis van de doelen en beschikbaar budget kan er een campagne ontwikkeld worden waar het maximale uit te halen valt. 
 • Persona’s en empathy mapping 
  Meer inzicht in de drijfveren van je doelgroep is waarom je persona's maakt. Welke persona's onderscheiden we, hoe gedraagt elke groep zich en wat beweegt deze groep? Dat zijn de vragen die we beantwoord willen hebben om zo de campagne optimaal te laten uitsluiten bij je doelgroep waar je resultaat wilt halen. 
 • Customer journey 
  De customer journey of de klantreis zoals het ook wel eens wordt genoemd is ontzettend belangrijk bij het inrichten van de campagne en je digital marketing middelen. De klantreis invullen geeft aan waar de touchpoints zitten waar de (potentiële) klant langskomt en welke informatie hij/zij nodig heeft om de volgende stap te zetten in de route naar een aankoop of gedragsverandering. Meer weten over de customer journey? 
  Customer-journey.png?mtime=20170501194947#asset:981


Inzetten van de tools

Op basis van de doelstellingen en het beschikbare budget gaan wij aan de slag met het ontwikkelen en inzetten van de middelen vanuit de strategie. Display advertising, remarketing, realtime bidding, SEA, Digitale nieuwsbrief (e-mail marketing)Facebook, Instagram, LinkedIn, Google Analytics. Ze behoren allemaal tot onze toolbox om je merk digitaal zo goed mogelijk neer te zetten. 

Meten en bijsturen

Een digital camapgne is geen exacte wetenschap op voorhand, en daarom moeten we continu meten en bijsturen op basis van real-time en actuele data vanuit bijvoorbeeld Google Analytics. Door het continu meten en bijsturen van de digital campagnes halen we het maximale uit het budget op de route naar het halen van de concrete doelstellingen.

Een keertje sparren?

Ben je geïnteresseerd en wil je een keertje vrijblijvend sparren over hoe wij je kunnen helpen met het behalen van online succes? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 


Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol