Facebook advertising

Onder de aandacht bij je doelgroep

Het grootste social platform

Facebook is het grootste social media platform ter wereld waar een waanzinnig potentieel in zit. Miljarden mensen die hun voorkeuren en hun dagelijkse bezigheden daar achterlaten en ook nog eens dagelijks actief zijn. Op basis van al deze data is het mogelijk om te adverteren via Facebook. 

facebook-add.png?mtime=20170430163118#asset:962

Doelen

Facebook adverteren kun je om verschillende redenen inzetten. De meest gebruikte redenen zijn. 

  • Naamsbekendheid vergroten
  • Imago boosten 
  • bepaalde acties onder de aandacht te brengen
  • Facebookpagina likes vergroten

Afhankelijk van de doelstelling worden de Facebook advertenties ontwikkeld. 

Creativiteit is basis

Uiteraard is het belangrijk dat je weet hoe je een goede Facebook campagne inregelt. Maar de boodschap is nog altijd een van de belangrijkste ingredienten van het proces naar succes. Communicatie blijft altijd een 3-luik van de boodschap, het visuele aspect en het middel. De drie kunnen niet zonder elkaar. 

Afrekenmodel

Je kunt zelfs met een beperkt budget best veel uit Facebook advertising halen. Het afreken model van Facebook is of afrekenen per click of per 1.000 vertoningen. De kosten van Facebook advertising vallen over het algemeen erg mee zeker als je het afzet hoe vaak ze binnen de juiste doelgroep getoond worden. In vergelijk met traditioneel adverteren is het helemaal een koopje. 

Doelgroep selectie

Binnen Facebook advertising is het mogelijk om je advertentie te targetten op specifieke doelgroepen. Op basis van demografische gegevens en interesse gebieden kunnen we bepaalde groepen mensen uitsluiten of juist insluiten in de campagne. Op deze manier hebben we zo min mogelijk waist in de campagne en krijgen we een effectievere campagne en kun je de boodschap relevanter afstemmen.

Meetbaar

Ook Facebook advertising is weer volledig meetbaar. Zowel binnen het Facebook platform als daarbuiten in bijvoorbeeld Google Analytics. Zo is het mogelijk om te zien hoeveel bezoekers de campagnes opleveren, maar ook wat deze doelgroep doet en of ze converteren tot een aanvraag of aankoop.

Een keertje sparren?

Benieuwd wat LimeSquare voor je kan betekenen? Vrijblijvend een keertje sparren over hoe wij je kunnen helpen met het succesvol inzetten van Facebook Advertising? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 

 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol