Persona's ontwikkelen

Leer je doelgroep echt kennen

Persona's?

Naast de customer journey is het maken van persona's 1 van de belangrijkste dingen als je begint met Digital Marketing. Überhaupt als je met marketing begint is het maken van persona's waanzinnig belangrijk. In deze tijd van veel prikkels is het van levensbelang om relevant te zijn voor je doelgroep en die relevantie creëren we door in de huid van de doelgroep te kruipen. Persona's zijn een beschrijving van je doelgroep., maar je doelgroep bestaat voor een deel uit demografische gegevens zoals mannen, vrouwen, leeftijd, inkomen, opleiding, etc, etc. Maar dat is natuurlijk geen hele goede omschrijving van je doelgroep, het is nogal algemeen. Het volgende voorbeeld illustreert wat persona's werkelijk zijn. 

Voorbeeld

Je hebt een tennis webshop en je verkoop allerlei tennis spullen. Wie is dan je doelgroep? Iedereen die tennist toch? Ja, maar er zijn wel verschillen binnen die schijnbare homogene doelgroep. Je hebt namelijk de volgende sub-doelgroepen. 

  • Professionele tennisser
  • Recreatieve tennisser
  • Tennisleraar
  • Tennisvereniging
  • De ouder waarvan het kind al weer voor de 4de keer dit jaar een nieuwe sport kiest

Al deze sub-doelgroepen zijn eventuele klanten van de webshop, maar vinden wel allemaal andere dingen belangrijk als tennisser. De een vind kwaliteit belangrijk, de ander prijs/kwaliteit verhouding, en van de ander moet het gewoon goedkoop zijn. Dat betekend dat als je relevant wilt zijn voor je doelgroepen, je moet weten waar ze gevoelig voor zijn. Alleen op die manier kun je relevant zijn en meer rendement maken. 

Belang van persona's

Het belang van persona's zit hem in het goed kunnen aansluiten bij je doelgroep. Hoe relevanter je bent, hoe meer resultaat je zult boeken. Als je niet optimaal aansluit bij je doelgroep worden je campagnes duurder en gaan ze nooit het beoogde resultaat behalen. 

Een keertje sparren?

Ben je geïnteresseerd en wil je een keertje vrijblijvend sparren over hoe wij je kunnen helpen met het behalen van online succes dmv persona's? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol