Afrika Festival

Bekijk de volledige case
9 11
Volgende case
Buurtschap Het Burgje in Odijk

Campagne

Verschillende doelgroepen benaderen en uitstraling moet voldoen aan het gewenste imago

Tools

Communicatiestrategie, Content marketing, Design, Internet marketing, Advertising

Resultaat

Een betere identificatie en een krachtig symbool voor een herkenbare identiteit
Bekijk de website

Overzicht

BRIEFING

Een Afrikaans sprookje in het nuchtere Twente

Het Afrika Festival in Hertme staat bekend om zijn unieke ontspannen sfeer. De nieuw te creëren identiteit moet hier beter op aansluiten. De organisatie wil verschillende doelgroepen beter en emotioneel benaderen, de naamsbekendheid versterken, meer jongeren trekken en de vraag naar tickets vergroten. Het gewenste imago dat ze voor ogen hebben is: vrolijk, laagdrempelig, modern en open. 

UITDAGING

Het tweedaagse festival is in de afgelopen 28 jaar uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne Afrikaanse muziek. Het festival kenmerkt zich door de ontspannen sfeer, de kwaliteit van de muziek en de exotische markt. Mensen kunnen hier genieten van de rijke Afrikaanse cultuur en het lekkerste eten en drinken. Het Britse magazine Songlines schaart het Afrika Festival bij een van de beste 25 festivals in Europa. 

Op welke manier benaderen we de verschillende doelgroepen en met welke uitstraling voldoen we aan het gewenste imago?

"Het resultaat mag er zijn. We hebben enorm veel complimenten ontvangen van festivalbezoekers"

Frank Mulder
Facebookcampagne 1900X9902

OPLOSSING

Volgens de organisatie staat het Afrika Festival voor een sprankelend thuiskomen, in het beschermende groen van het Openluchttheater Hertme.
De naamswijziging van Afrikafestival Hertme naar Afrika Festival betekent een betere identificatie én het krachtige symbool biedt vele mogelijkheden voor een herkenbare identiteit. Het beeldmerk is een combinatie van de initialen van het logo, gebaseerd op de vorm van het Afrikaanse continent en geïnspireerd op Kente patronen. Het uitbundige kleurenpalet geeft het festival een vrolijk karakter.

Bekijk de volgende case