Ankerslot

Bekijk de volledige case
1 11
Volgende case
Twente Milieu

Campagne

Herpositionering, nieuwe visuele identiteit, nieuwe website

Tools

Communicatiestrategie, Design, Webdesign, Web Development, Merkbeleving

Resultaat

Een positionering en visuele identiteit die onderscheidend is en het unieke en persoonlijke karakter van (een) Ankerslot laat zien.
Bekijk de website

Overzicht

Briefing

Keep your memories safe.

Ankerslot is een familiebedrijf dat sinds 1946 bestaat. De nadruk heeft altijd gelegen op de technische kant van het product. In de nieuwe positionering willen ze meer focus leggen op de menselijke kant. 

Uitdaging

Een onderscheidende identiteit.

Creëer een duidelijke en onderscheidende identiteit die de menselijke kant van het product laat zien. De nieuwe identiteit moet worden doorgevoerd in het hele bedrijf, dus ook de interne merkbeleving zal hierop aan moeten sluiten. 


Nieuwsbrief Ankersloot

Oplossing

Stoer, avontuurlijk, maar met ingetogen kleurtonen.

Herinneringen staan centraal bij de nieuwe positionering. Herinneringen die je thuis veilig wilt bewaren, maar ook de herinneringen aan het oude logo. Het logo is in grote lijnen hetzelfde gebleven. Het vaste kader is verdwenen en het heeft een edgy look gekregen door zwart als hoofdkleur te gebruiken.

De pay-off “Keep your memories safe” geeft het belang van het beveiligen van jouw belevingen en herinneringen weer. Ook wordt door deze pay-off de menselijke kant van het product duidelijk, zodat mensen anders naar een slot zullen kijken.

Bij de nieuwe positionering past fotografie met een rauwe rand: stoer, avontuurlijk, met ingetogen kleurtonen. Deze zijn terug te vinden op de nieuwe website en in het pand om de ultieme merkbeleving te creëren. 

Bekijk de volgende case