Social media strategie Vredestein

Bekijk de volledige case
11 11
Volgende case
Ankerslot

Campagne

De social media prestaties van Vredestein verbeteren

Tools

Social Media strategie, Content marketing, Design, Internet marketing, Advertising

Resultaat

Een positief sentiment bij het merk, een betere merkherkenning en een groter en betrokken netwerk

Overzicht

Briefing

Een groter betrokken netwerk met een positief merkbeeld

Social media kanalen zijn om te communiceren met de doelgroep. Door die communicatie kan je verschillende doelen behalen. De belangrijkste doelen voor Vredestein zijn: de kernwaarden van het merk overbrengen, een positief sentiment bij het merk, een betere merkherkenning en een groter en betrokken netwerk creëren.

Uitdaging

Het merk Vredestein bestaat al ruim honderd jaar en heeft zich neergezet als een premium merk in de bandenindustrie. Vredestein ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden. 

De onderscheidende factoren zijn van belang bij de positionering. Om Vredestein te onderscheiden moeten de social media uitingen voldoen aan één of meerdere kerndoelen. Zo creëer je unieke content, interactie, relevante info, highlights en mijlpalen.

"Tijdens onze samenwerking ontstonden er creatieve en waardevolle ideeën"

Jip Hoppen
Afsluiter Screens

Oplossing

Eerst stellen we vast hoe iets gemeten wordt, dan wat we willen meten en met welke tools we dit gaan meten. Daarna bepalen we de doelgroep en de specifieke wensen en overeenkomsten van deze doelgroep. Achtereenvolgens stellen we vast wat we willen laten zien op de social media kanalen: wat past er bij Vredestein qua content. Dan de vraag hoe we de engagement kunnen vergroten op de verschillende kanalen met deze relevante content.

Bekijk de volgende case