Vredestein Quatrac 5

Bekijk de volledige case
7 11
Volgende case
Poppodium Atak

Campagne

Vredestein Quatac 5-band

Tools

Internet marketing, Design, Communicatiestrategie, Content marketing, Advertising

Resultaat

Een internationale online experience met een perfecte balans tussen ratio en emotie

Overzicht

Briefing

Internationale cross-mediale campagne

Vredestein introduceerde een compleet nieuwe generatie 4-seizoenenband: de Vredestein Quatrac 5, de opvolger van de succesvolle en veel geprezen Vredestein Quatrac 3. Net als alle banden van Vredestein is ook deze nieuwe Vredestein band ontwikkeld in het internationale R&D Center in Enschede.

Hoe kunnen wij ondersteuning bieden in de vermarkting van de Quatrac 5-band, waarbij we de markt overtuigen van de twee decennia ervaring die Vredestein reeds heeft opgebouwd op het gebied van 4-seizoenenbanden?

Uitdaging

Al meer dan twintig jaar is Vredestein dé autoriteit op het gebied van 4-seizoenenbanden. De in 1993 gelanceerde Vredestein Quatrac bleek een doorslaand succes. Deze band en al zijn opvolgers behaalden jaar na jaar uitmuntende testresultaten in onafhankelijke bandentests. Dankzij de vele jaren ervaring bieden de Quatrac-banden een uitstekende balans qua prestaties op droog wegdek, nat wegdek, sneeuw en ijs. Met recht een 4-seizoenenband dus. Vorig jaar is de nieuwste generatie aan de Quatrac-historie toegevoegd: de Vredestein Quatrac 5. Hoe kunnen wij, middels een online experience, de internationale markt overtuigen van de Quatrac 5 en de bijbehorende twintig jaar ervaring?

"LimeSquare was bereid om buiten de gebaande paden te denken"

Jip Hoppen
Afsluiter Mobile

Oplossing

Middels storytelling verwerken we wat ons overkomt, wat we doen en wat ons wordt verteld. Op die manier kunnen we betekenis geven aan gebeurtenissen en boodschappen én inzichten ontwikkelen waarvan we kunnen leren. Om informatie te kunnen opslaan en te kunnen onthouden zijn onze hersenen steeds op zoek naar een bepaalde samenhang. En dat is precies wat storytelling doet. Bovendien gaan verhalen altijd over beleving en ons emotionele brein is bepalend voor de meeste beslissingen die we nemen. 

Voor Vredestein hebben we een website ontwikkeld waarin de doelgroep wordt meegenomen in het verhaal van de Quatrac 5 en de twintig jaar ervaring van Vredestein. Er is een internationale online experience gecreëerd met een perfecte balans tussen ratio en emotie (USP en ESP) om de doelgroep te overtuigen van de Quatrac 5. En dat in 3 weken tijd!

Bekijk de volgende case