Website ontwikkeling

Naadloze aansluiting bij je doelgroep

Website ontwikkeling

Wij combineren 10 jaar digitale kennis en ervaring met creativiteit en wetenschap om zo de ultieme website voor je te ontwikkelen. Of je nu meer omzet wilt, meer leads of meer digital branding; wij gaan samen met jou de uitdaging aan om de ultieme website voor je te ontwikkelen. Ultiem bestaat bij ons uit een aantal ingrediënten, namelijk een goede strategie, een perfect concept met bijpassend design en kwalitatief hoogwaardige code en dát gecombineerd met een passie voor doelgericht resultaat. 


Vrijblijvende intro workshop

Je kiest niet elk jaar voor een nieuwe website en daarom is het altijd weer zoeken naar hoe het ook alweer werkt, wat zijn de nieuwste trends en technieken en wat zijn de do's en don'ts? Wij hebben een 1-op-1 workshop ontwikkeld waarin we je meenemen in al deze zaken om je een goede start te geven in het ontwikkeltraject. Deze workshop is geheel vrijblijvend en je bent daarna niet verplicht de website te laten ontwikkelen bij LimeSquare. Daar ben je uiteraard volledig vrij in. Wil je gebruik maken van deze workshop? Neem dan contact met ons op!


Strategie ontwikkeling

Een goede website begint altijd met de juiste strategie ontwikkeling. Voor wie maak je de website? Wat willen diegenen? Hoe gaan we dat structureren? Hoe gaan we mensen verleiden tot bepaald gedrag? Allemaal zaken die we van tevoren bepalen in gezamenlijke brainstorms en als vertrekpunt nemen voor de ontwikkeling. 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de brainstorms; 

 • Persona’s
  Meer inzicht in de drijfveren van je doelgroep is waarom je persona's maakt. Welke persona's onderscheiden we, hoe gedraagt elke groep zich en wat beweegt deze groep? Dat zijn de vragen die we beantwoord willen hebben om zo de website optimaal te laten aansluiten bij de doelgroep waarvoor je het doet. 

  

 • Topic Mapping
  Wat heb je allemaal te vertellen? Welke content is belangrijk voor welke persona? Hoe is de logische samenhang van deze informatie. Met topic mapping gaan we erachter komen welke inhoud we tot onze beschikking hebben om de structuur straks op te bouwen. 


 • Customer journey
  De customer journey of 'de klantreis', zoals het ook wel eens wordt genoemd, is ontzettend belangrijk bij het inrichten van de website en je digital marketing daarna. De klantreis invullen geeft aan waar de touchpoints zijn, waar de (potentiële) klant langskomt en welke informatie hij/zij nodig heeft om de volgende stap te zetten in de route naar een aankoop- of gedragsverandering. Meer weten over de customer journey?

  Tekengebied-1.png?mtime=20170501104823#asset:980


 • Zoekgedrag(zoekterm)-analyse
  Om de website ook zoekmachine-vriendelijk in te kunnen richten, doen we een zoekgedrag-analyse tijdens de strategiefase. Welke zoektermen gebruikt de doelgroep en welk taalgebruik past bij de doelgroep? Op deze manier geven we nog meer inzicht in de doelgroep en kunnen we de website optimaal inrichten. Wil je meer weten over zoekmachinemarketing?


 • Huidige webstatistieken analyse
  Je huidige website draait al een hele tijd en je hebt Google Analytics (of een ander programma) geïnstalleerd? Top! Dan analyseren wij de huidige data van de website om een nog beter beeld te krijgen van de doelgroep en te leren hoe de doelgroep zich nu beweegt en om te zien wat belangrijke content is. Leren van het verleden en meenemen wat belangrijk is! Wil je meer weten over hoe je Google Analytics kunt gebruiken?


 • Doelstelling bepalen (Kpi's bepalen)
  Een concrete stip aan de horizon is nodig om te bepalen of de investering zichzelf terugverdient. Deze stip betekent dat we gezamenlijk concrete KPI's (Key Performance Indicators) gaan bepalen om na de lancering van de website de meetlat er langs te kunnen houden hoe het staat met de prestaties ervan. Ook bepalen KPI's in de toekomst of er bijgestuurd moet worden of niet.   


 • Cardsorting (structuurbepaling)
  Vanuit alle informatie van bovengenoemde fases ontwikkelen we samen met jou de structuur van de website, welke als basis gaat dienen voor de ontwerpfase. Dat doen we samen middels cardsorting, oftewel; veel gele post-its :-)Van strategie naar ontwerp

Als we weten voor wie we het doen, wat de doelgroep wil en dat we daar de nodige overige analyses op los hebben gelaten, wordt het tijd dat we de strategie gaan omzetten naar een grafisch ontwerp. Hier gaan we ook een aantal fases door waar we je zoveel mogelijk bij willen betrekken. Deze fases zijn erop gericht om een zo mooi en goed mogelijk ontwerp te maken dat past bij je organisatie en naadloos aansluit bij de wensen van je doelgroep. Het spreekt voor zich dat we ook altijd goed kijken naar gebruikersgemak en conversiegerichtheid.

De volgende fases lopen we met je door:

 • Wireframes
  Een wireframe is een lijntekening en is het best vergelijkbaar met een tekening van een architect voordat de vormgeving (design) eroverheen gaat. In het wireframe staan alle onderdelen en functionaliteiten van de website gepositioneerd. Uiteraard betrekken we je zoveel mogelijk bij dit proces om samen tot het beste eindresultaat te komen. 

 • Conceptontwikkeling (Design)
  Als het wireframe goedgekeurd is, gaan we de creatieve saus toevoegen in conceptvorm. Daarvoor moeten we bepalen hoe we de verschillende huisstijlelementen toe kunnen passen in de website. Daarbij wordt gekeken naar kleur en vorm.
 • Grafisch ontwerp (Design)
  Als het concept staat en we zijn (samen) tevreden, gaan we de pagina's ontwerpen. Op deze manier weet je van tevoren exact hoe je website er tot in detail uit komt te zien en zijn er ook geen verrassingen meer. We leveren het ontwerp op in Invision, waarbij je een goede weergave krijgt van hoe de website er straks daadwerkelijk uit zal zien.  

Van ontwerp naar technische realisatie

Zo, nu hebben we de strategie- en ontwerpfase afgerond. Tijd voor de technische realisatie, tijd voor de codejunkies om het ontwerp technisch om te zetten. De volgende stappen zetten we op weg naar het eindpunt. Wil je meer weten over alles wat je tot nu toe gelezen hebt? Neem dan contact op om vrijblijvend te sparren.

 • Frontend en backend
  Wij ontwikkelen met verschillende programmeurs de website voor je. We hebben frontend developers voor de voorkant (wat iedereen zal beschouwen als de website) en backend developers die het CMS (Content Management Systeem) erachter programmeren. Met HTML5, Vue.js, GreenSock, video editing en after effects ontwikkelen wij state-of-the-art websites. Uiteraard altijd in het achterhoofd dat de website rendement moet maken en dat de website uiterst zoekmachinevriendelijk is. 
 • Craft CMS
  Bij LimeSquare maken we gebruik van het Craft CMS. Deze hele bewuste keuze hebben wij gemaakt omdat we kwaliteit nastreven. We maken heel bewust geen gebruik van Wordpress-achtige systemen, omdat deze qua beveiliging niet altijd even goed zijn, maar ook omdat wij vinden dat de techniek zich moet schikken naar de strategie en design en dus niet dat de techniek leidend mag zijn daarin. Wil je een artikel lezen over de kracht van Craft? 

En dan live. En nu?

 • Customer care (optimaliseren website)
  Het ontwikkelen van een website is geen exacte wetenschap. Dat betekent dat we op basis van 10 jaar kennis en ervaring echt wel weten hoe we bij LimeSquare een website moeten ontwikkelen, maar dat neemt niet weg dat we na livegang wel de Google Analytics in de gaten moeten houden en moeten bijsturen op echte data. We hebben dit in een proces gegoten, waarbij we gezamenlijk stap voor stap elke keer dichter bij het doel komen. 
 • Digital marketing (online succes)
  Naast het continu optimaliseren van de website is het ook cruciaal dat er vanuit de Digital Marketeers aan de slag wordt gegaan met het vermarkten van de website. Uiteindelijk gaat het om het rendement van de website en die is beïnvloedbaar door de juiste bezoekers naar je website te krijgen. De tools die we daarvoor kunnen inzetten zijn bijvoorbeeld zoekmachine marketing, digitale nieuwsbrieven, display advertising, re-marketing en data analyses. 

Mocht je kennis willen maken met ons om te kijken hoe we je verder kunnen helpen in het krijgen van online succes? Neem dan contact met ons op of vraag de gratis 1-op-1 workshop aan. 

Wil je onze nieuwste cases in je mailbox ontvangen?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

Wil jij ook groeien met je bedrijf?

Wij praten graag met je over hoe we elkaar, maar zeker jouw bedrijf, kunnen versterken. Natuurlijk kan dat bij ons in het gaafste pand van Enschede, maar we komen ook graag een kijkje bij jou nemen.

Enschede HQ

enschede@limesquare.eu
+31 (0)53 430 41 79
M.H. Tromplaan 23
7513 AB Enschede

Amsterdam

amsterdam@limesquare.eu
+31 (0)20 715 05 71
WTC Schiphol Airport Schiphol
Boulevard 279
1118 BH Schiphol